DAGEBSTEDING op maat

Bij dagbesteding op maat heeft u de unieke mogelijkheid om een dagprogramma te volgen dat aansluit bij wat u leuk vindt en nodig heeft.

Groepsbegeleiding

Samen stellen we een plan op voor uw dagprogramma en de doelen die u bereiken wilt. We houden regelmatig contact met u om te kijken of we nog op het goede spoor zitten.

Gym & Yoga

Gymnastiek en yoga voor senioren. Als u niet meer zo lenig bent, maar wel graag zo lang mogelijk wilt gaan en staan waar u wilt, is het van belang dat u regelmatig de spieren oefent.

Dementie

Bij dementie krijgt u moeite met dingen onthouden, de weg weten, dingen doen, praten en begrijpen. U krijgt van ons 1 op 1 begeleiding en wij helpen u met geheugen- en hersentrainingen.

Depressie -angsten

Angst kan het leven behoorlijk negatief beïnvloeden en zelfs leiden tot eenzaamheid of depressie. Of angst neemt vormen aan die heftiger zijn dan reëel is.

Individuele beg.

Individuele begeleiding is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld psychische problemen, mensen met een handicap of beperking of in een gezinssituatie waarbij specifieke hulp nodig is.

Huishoudelijke hulp

Uw leven een stukje aangenamer maken. Dat is de missie van ons. Onze huishoudelijke hulpen zorgen dat uw huishouden keurig op orde is en ze werken op de manier die u wilt.

Dagbesteding

Dagopvang Sewa biedt een volledig aanbod van ondersteunende begeleiding, persoonlijke verzorging, verpleegkundige zorg en terminale hulp in de Randstad.

Aansluitend bieden wij dagbesteding voor de ouderen, minder valide mensen en autistische kinderen.

We leveren een bijdrage aan het behouden en/of versterken van de eigen regie en zelfredzaamheid van onze cliënten om zo de kwaliteit van het leven zo hoog mogelijk te houden, waardoor de cliënt zo lang mogelijk, op een verantwoorde manier, in zijn vertrouwde omgeving kan blijven wonen.

We hebben professionele en deskundige zorgverleners/medewerkers passend bij de zorgbehoefte van de cliënten en vergroten zo het gevoel van veiligheid. De zorg sluit aan bij de regionale behoefte van multiculturele ouderen.

Activiteiten

Dagbesteding op maat


DAGBESTEDING

Weer genieten van uw leven met dagopvang voor ouderen

Door deel te nemen aan dagbesteding kunt u langer zelfstandig thuis blijven wonen. Ieder mens is anders, daarom kijken we samen met u welke activiteit het beste bij u past. Wij vinden het belangrijk dat u geniet, zich gewaardeerd voelt, sociale contacten opdoet en dat u een dagritme heeft.
Samen met vaste begeleider uw dag indelen. Bij de start van de dagactiviteiten is een vaste medewerker uw begeleider. Zij gaat regelmatig met u in gesprek over uw ervaringen binnen de Dagbesteding en hoe u uw dag wilt besteden. De begeleider coördineert de afspraken in het kader van uw behandeling en zorgt voor afstemming tussen u en uw behandelaars. Op basis hiervan maken we samen met u afspraken over de invulling van uw dagprogramma. Naast uw begeleider bestaat het behandelteam onder andere uit een verpleeghuisarts, een psycholoog en een maatschappelijk werkende. Waar nodig wordt het behandelteam uitgebreid met een fysiotherapeut, ergotherapeut en/of logopedist. Dit is afhankelijk van uw situatie.

Samen eten

De activiteiten vinden plaats in een huiselijke, gezellige sfeer. Tussen de middag eten we samen (een warm gerecht of een broodmaaltijd). Wij hebben een haal en brengservice, onze chauffeurs halen de cliënten thuis op en na afloop wordt u thuis gebracht.

Activiteiten

Wij bieden dagelijks de volgende activiteiten op de dagbesteding : • Ochtend gymnastiek • Yoga en meditatie • Krant lezen of kaarten • Een wandeling maken in de omgeving • Een beautymiddag voor de dames • Bingo • Een activiteit voor de heren • Creatief bezig zijn met diverse knip, plak en kleur mogelijkheden • Geheugentraining • Leefstijl coaching • Educatie over diverse thema’s zoals diabetisch, hypertensie, eetpatroon en beweging. • Buitenlopen onder begeleiding • Externe uitjes zoals ontbijten bij Ikea, winkelcentrum bezoeken enz.